life candids
the moment to be remembered~
By: mat atikullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Friday, 27-Nov-2009 19:00 Email | Share | | Bookmark
raya korban di perantauan lagi~

antr merka yg brkorban pontg lectures..bes2~
kambing gemuruh, nadi kembang kempis, sian sih~
wah, x nk kn semelih!
View all 4 photos...
jumaat, 27 nov. 2009, tarikh jatuhnye raya korban tuk taun nie
russia, is all hampeh,
sbb tuh x kasi cuti, adeh,
x mcm us yg smbut thanksgiving

so, smpena pngorbanan,
aku dn bbrapa sgkatan jua berkorban,
dgn mgorbankan 2 lectures pd pg tuh,
tuk pegi solat sunat aidil adha,

tapi, malng punye nsib, salah sapa ar nie,
driver taxi kot yg x bwat pecutan td,
ces, kesannya, kitaorg gi tyng muke je kat msjid,
smyang x, kutbah x pham satu habuk [in truly style daily russian speaking language]
kambing pun aku x taw katne die org semelih~

apepun yg trjadi, salam aidil adha dr kejauhan~


Wednesday, 25-Nov-2009 04:10 Email | Share | | Bookmark
winter eve~

the silent aisle~
we are happy feets
the autumn typhoon that blown the leaves away, the light of the aged sun dimmed,
day so cold, freezing cold, birds are flying to the south, looking for warmness,

we will having a tea break to celebrate the winter eve,
in the meanwhile, gazing through the window,
looking at the snow thickening at the window pane,
covers the aisle along the neighborhood,~


Monday, 10-Aug-2009 13:20 Email | Share | | Bookmark
ole-ole from gua musang~

gua dkt stesen kete api
dlm tren mel yg sngguh meltihkn
yg terjenguk tuh ah my kakanda
View all 6 photos...
kehadapan kakanda di gua musang,

dari jauh, salam kerinduan dari adinda dan keluarga di sini. dari hati adinda yang sgt lah tulus ini, adinda sunnguh merindui pengalaman 3 hari 2 malam di rumah kakanda bersama suami kakanda yg baik hati.

gua musang itu mmg patut diberi nama begitu, gua-gua batu kapur di setiap penjuru bumi sunnguh menggambarkan keindahan alam ciptaan Tuhan perencana sekalian alam.

malah, pengalaman adinda ketika membelah bukit dan meredah ladang kelapa sawit seluas mata memandang sungguh tak luput dari otak adinda yg hanya sebesar gngaman tgn ini. adinda sunnguh teruja pabila melihat perspektif yang begitu menarik dan kontemporeri bila mana ratusan malahan ribuan pokok kelapa sawit ditanam dalam satu gari sejajar di atas lantai hutan bertanahkan hamparan laterit.

ah, adinda juga ingin berterima kasih atas ole-ole yang kakanda kirim. sungguh daging ayam hutan tuh manis, lembut pula pabila ayam tu masih muda lagi. durian, duku, dan rambutan sungguh menjadi yer di sana.

kakanda, setakat ini lah buat kali ini. sungguh klu adinda diberi pluang, i'allah akn smpai lagi adinda di sana.


Sunday, 2-Aug-2009 09:57 Email | Share | | Bookmark
nak mencuba

sape kat belakng tuh, gmbar sape di amik?
kami pun mampu cipta sejarah
brmusafirlah, dan fikirkanlah ciptaaNYA
View all 4 photos...
so, this is my very very 1st post in fotopages..nampak mcm menarik je pictures posting..mcm org cakap..'a picture can tell a thousand words'..idea nye dapat bile tgok fotopgages n2k yg telah lawat blog aku di wordpress..thanx kerna bagiku ilham nih...
so for the 1st time, it's just the review of some collections in berlin, germany~


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net